TerároPlky

Špaldové lívanečky

Dneska jsem si po dlouhé době mohla konečně trochu přispat… A měla jsem taky konečně čas se v klidu pořádně nasnídat. Tak proč ne trochu stylově. :))

Chtěla jsem něco zdravého a vydatného. Na lívance jsem měla chuť už nějakou dobu, takže jsem se při hledání receptů zaměřila na ně. Nakonec jsem si vybrala recept, který jsem objevila na blogu Beautygloss.



Recept:

100 ml špaldové mouky
1/2 lžíce skořice
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
100 ml mléka
1/3 lžičky jedlé sody
kokosový olej na pečení




Lívanečky jsou vlastně strašně jednoduché, smícháte všechny ingredience dohromady, vytvoříte těsto a pak ho vylejete na pánvičku. Trochu jsem se obávala kokosového oleje na pečení. Ale musím říct, že to pro mě bylo milé a chutné překvapení, zvlášť potom, co jsem si přečetla možnosti jeho využití. 


Je to totiž velmi všestranný pomocník. Můžete na něm vařit, péct nebo ho využívat ve studené kuchyni. Můžete ho použít při masáži, nebo jako kúru na poškozené vlasy a nehty. Když ho otevřete, voní jako čerstvě upečené kokosky, ač kokos zrovna nemusím, voní opravdu nádherně a jeho konsistence je super, nepřestavujte si olej, jako je třeba olivový, tohle vypadá jako maska na vlasy (akorát trochu tužší). 

Lívance doporučuju se zakysanou smetanou a kapkou javorového syrupu, rozhodně neprohloupíte. K tomu čerstvá horká káva MŇAM!
Takováhle snídaně a ještě k tomu v posteli, to je nejlepší start dlouhého dne. 🙂

1 komentář: „Špaldové lívanečky“

Napsat komentář